Opvarmning af bolig med Suntherm Varme – sådan fungerer det

Hvis du ikke kan få billig fjernvarme, er nærvarme fra Suntherm Varme et godt alternativ. Det er et forholdsvis nyt koncept, der er udviklet med støtte fra en række fonde, herunder Energistyrelsens Udviklings- og Demonstrations Projekt (EUDP), Horizon 2020, Forsk-El og EU. Udviklingen har stået på siden etableringen af firmaet i 2014.

Konceptet er et samspil mellem en af markedets absolut bedste luft til vand varmepumper, intelligent cloud-styret software og Suntherms patenterede saltbaserede varmebatteri, og det er udviklet som et billigt alternativ til udskiftning af oliefyr.

26 familier med forskellige behov og størrelse boliger har gennem mere end et år i 2018-19 testet konceptet og anlæggene til deres store tilfredshed. Derfor er vi nu klar til at tilbyde konceptet til en større kreds af forbrugere – i første omgang i vores nærområde, hvor vi har mulighed for selv at stå for installation, service og vedligeholdelse. Men fra 2020 via autoriserede vvs-installatører over hele landet, og derefter også i udlandet.

 

Suntherms montører er klar til at installere nærvarme i din bolig.

Dine fordele ved denne varmekilde

Suntherm Varme fungerer på samme måde som fjernvarme. Vi kalder det bare nærvarme. Det giver dig og din familie følgende fordele:

 • Du slipper for en stor investering, men nøjes med at betale en tilslutningsafgift på 20.000 kr., der dækker installation, afblænding af olietanken og fjernelse af dit gamle oliefyr.
 • Tilslutningsafgiften er i de fleste tilfælde tjent hjem på mindre end fem år.
 • Du betaler en månedlig abonnementspris (fast afgift) på 580 kr. (pristalsreguleres)
 • Abonnementet kan efter de første 6 måneder opsiges med en måneds varsel, jf. bestemmelserne i købeloven
 • Du betaler 0,85 kr. pr. kWh varme, som anlægget leverer
 • Suntherm Varme dækker det elforbrug, der anvendes til varmeproduktion og alle udgifter til service, fremtidige forbedringer og anden vedligeholdelse
 • I forhold til et ældre oliefyr kan du forvente at spare op til 20 % på dit varmeforbrug og din varmeregning
 • Du løber ingen risiko at hænge på regningen, hvis der opstår problemer med anlægget, da al service, opgradering og senere udskiftning af anlægget alt sammen er inkluderet i dit abonnement.
 • Investeringen i anlægget er finansieret med statsgaranterede lån i et af landets mest solide pengeinstitutter
 • Installation af Suntherm Varme til udskiftning af oliefyr vil i mange tilfælde også forøge værdien af din bolig.

Behovet afgør størrelsen

Suntherms varmepumper leveres i to størrelser, afhængig af boligens størrelse og hidtidige energiforbrug med en varmeydelse på henholdsvis 6 kW og 9 kW, beregnet ved en udendørs temperatur på 0 °C.

Hvis det ønskes, er der mulighed for at tilkoble solceller og solfangere til anlægget.

Varmepumperne er produceret i henholdsvis Danmark og Tyskland af standardkomponenter i topkvalitet efter Suntherms egne specifikationer og hører derfor til de mest støjsvage og energieffektive på markedet.

Det tilhørende patenterede varmelager gør det muligt at opbevare ca. 20 kWh varme og dermed flere døgns forbrug.  Det betyder, at varmen kan produceres på tidspunkter, hvor udendørs temperaturen er højest og/eller elprisen er lavest.

Alternativ opvarmning tilpasset familiens behov

Anlægget styres fra en central computer med en særlig software, som er udviklet af Suntherm.

Styringen foregår på grundlag af den enkelte families ønsker til komfort og forbrugsmønster, samt aktuelle prognoser for vejr og elpriser.

Der er via et styringspanel mulighed for at sænke den ønskede temperatur i boligen i perioder, hvor familien ikke er hjemme, fx på grund af arbejde eller ferie.

Varmeydelsen fra anlægget justeres automatisk efter den ønskede temperatur i de enkelte rum i boligen og tager således også højde for anden opvarmning, fx fra solen eller en brændeovn.

Vi ser frem til at kunne levere en varmeløsning, der er

 • Økonomisk attraktiv
 • Risikofri
 • Klima- og miljøvenlig
 • Teknologisk fremtidssikret

og desuden sikrer familien en god indendørs klimakomfort med en minimal indsats. Få flere informationer om Suntherms opvarmningsløsning på abonnement her.

Morten V. Donnerup

adm. direktør, Suntherm A/S

Har du spørgsmål? Ring på 97 566 166 - vi er altid klar til at hjælpe!