Vil du høre mere?

Udfyld formularen så kontakter vi dig hurtigst muligt!

5. marts 2021

Suntherm deltager i europæisk energirenoveringsprojekt, STEP-UP

  • SUNTHERM deltager i det europæiske StepUP-projekt, der har til formål at udvikle løsninger og teknologier, der kan være med til at ændre og udvikle markedet for energi-renovering af bygninger.
  • De løsninger, der udvikles under StepUP-projektet, vil blive installeret i en række forskellige bygninger, herunder lejlighedsbyggeri, skoler og kontorer, der udgør en væsentlig del af Europas bygningsmasse.

Suntherm deltager i det europæiske StepUP-projekt, der har til formål at ændre markedet for energirenoveringer ved at udvikle løsninger og teknologier, der er økonomisk overkommelige, og dermed gøre energirenoveringer til en attraktiv, pålidelig og holdbar investering.

Blandt StepUP’s nye teknologier udvikles en plug&play-facade, der integrerer vinduer med forberedelser til en række tekniske systemer og med en varmeløsning, der giver mulighed for et fleksibelt varmeforbrug.

Projektet undersøger også nye finansieringsmodeller med henblik på at optimere energiforbrug, komfort og omkostninger i løbet af en bygnings levetid.

De løsninger, der udvikles i projektet, vil blive installeret i tre forskellige bygningstyper, nemlig en lejlighedsblok, en skole og en kontorbygning.

Baseret på plug&play-komponenter vil StepUP-teknologierne mindske installationstiden på stedet og dermed drastisk minimere de gener, som bygningernes beboere og brugere normalt er udsat for i forbindelse med renoveringer. Projektet udvikler også intelligente data-løsninger, så man allerede på designstadiet kan tage velfunderede beslutninger og efterfølgende monitorere virkningen af energirenoveringen.

Suntherms rolle i projektet er bl.a. at levere et varmeanlæg med et stort varmebatteri til en børnehave i Budapest, som vil blive renoveret i løbet af projektet.  Suntherm har stor erfaring med at installere varmepumper med en integreret lagerløsning, og det er den kombination, der er interessant i projektet.

Step-UP-projektet finder sted i samarbejde med i alt ni partnere fra syv forskellige europæiske lande. STEP-UP er finansieret af af EU’s forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020.

Vi har i dag udsendt en pressemeddelelse med yderligere info om Step-UP-projektet.

 

 

Får du vores nyhedsbrev? Hvis ikke, kan du tilmelde dig nedenfor!