Vil du høre mere?

Udfyld formularen så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Når du skifter fra gasfyr til varmepumpe

… søg om tilskud til afkobling fra gasnettet via ”Afkoblingsordningen”  

Når du beslutter at skifte fra gasfyr til varmepumpe, skal du kobles af gasnettet. Det gør du via en opsigelse til Evida, der er Danmarks statslige gasdistributionsselskab. Når du søger om at blive afkoblet fra gasnettet, ansøger du samtidigt om tilskud fra Afkoblingsordningen til at dække omkostningerne.  

En frakobling af din gasforsyning omfatter din gasmåler og tilhørende målerskab samt din gasledning/stikledning. Selve gasfyret og den øvrige gasinstallation indenfor skal en vvs-installatør stå for, ligesom afkoblingen ikke omfatter arbejder på f.eks. murværk, belægning og lignende. Når du køber varmepumpe hos Suntherm, kan vi lave aftalen med en vvs-installatør om indedelen, hvis du ønsker det.  

Din opsigelse til Evida er bindende, og du skal derfor først søge, når du har en aftale om at få installeret en ny varmepumpe.  Du kan kun søge inden for samme kalenderår.  

For at få tilskud fra Afkoblingsordningen skal du opfylde en række kriterier, herunder at der er tale om en privat husholdning, at det årlige gasforbrug er mellem 100 m3 og 6.000 m3 og at der på adressen ikke er registreret CVR-nummer/re på adressen med en årlig omsætning på 50.000 kr. eller derover.  

Du kan læse mere om Afkoblingsordningen på Energistyrelsens side herom, og på Evidas hjemmeside er der en detaljeret vejledning.  

 

 

Har du spørgsmål? Ring på 97 566 166 - vi er altid klar til at hjælpe!