Vil du høre mere?

Udfyld formularen så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Dejligt at slippe for bøvlet med træpiller

Brøndum-parret i den følgende artikel fik installeret en Suntherm varmepumpe med integreret lager og intelligent styring, og er kunder i Suntherms varme-på-abonnement-forretning. Varme-på-abonnement kan vi ikke tilbyde lige p.t., men Suntherms varmepumpe med tilhørende Tryghedspakke og garanti vil give vores kunder en lang række fordele svarende til dem, som beskrives i artiklen nedenfor: 

Brøndum-par begejstret for Suntherm Varme:

Selvom parret Arne Sandi og Henriette Lundberg har indrettet deres dejlige hjem i landsbyen Brøndum vest for Skive i en tidligere fattiggård, var det ikke økonomien, der i efteråret 2018 fik dem til at få installeret et varmepumpeanlæg fra Suntherm Varme.

”Da vi i 2008 overtog huset, var der installeret et gammelt, hjemmelavet og overdimensioneret træpillefyr, som vi året efter udskiftede med et nyere brugt”, forklarer Arne Sandi, der i alle årene har haft tjansen som husets varmemester. 

Han tilføjer:

”Men selv om vi havde installeret automatisk askeudtræk, skulle der påfyldes træpiller, ligesom fyret jævnligt skulle renses for slagger. Det betød, at vi enten skulle have naboen til at føre tilsyn eller lukke det ned, når vi skulle afsted på ferie.”

Et andet stort problem med det gamle fyr var, at det var svært at regulere varmen i huset. Derfor blev fyret lukket ned i sommerhalvåret, hvor en el-vandvarmer tog over med at producere det varme vand til køkken og bad.

Nem temperaturstyring i huset hele året

For parret er den helt store gevinst derfor, at det nye varmeanlæg passer sig selv og hele året rundt selv søger for den ønskede temperatur i hele huset. Både indendørs og uden for huset er der opsat følere, som regulerer varmen, ligesom parret selv kan indstille anlægget til at sænke rumtemperaturen på tidspunkter, hvor de ikke er hjemme. 

”Det er en stor befrielse ikke at skulle tænke på, hvordan vi sikrer, at der er varme i huset. Det virker bare og er det hele værd, også selv hvis det viser sig at det nye anlæg ikke bliver billigere at køre med”, fastslår Henriette Lundberg.

Selv om de under vores besøg endnu ikke har fået deres første årsopgørelse, så forventer de nu også at spare udgifter til både el og varme. 

”I 2017 brugte vi træpiller for ca. 23.000 kr. (20 tons) og elektricitet for 10.500 kr.”, fortæller Arne Sandi. 

”Nu er vi foreløbigt sat til at skulle betale ca. 16.000 kr. om året for varmen, og det er selvfølgelig spændende at se, om det holder.” 

Arne Sandi og Henriette Lundberg glæder sig hver til at komme hjem fra arbejde til en behagelig temperatur i deres smagfuldt indrettede hjem i Brøndum vest for Skive, hvor dele af den 204 m2 store bolig er med loft til kip.

Arne og Henriette i deres bolig i Brøndum.

Man siger ikke nej til et godt tilbud

Henriette og Arne var blandt de første 28 familier, der har fået installeret Suntherms varmesystem. 

Ligesom en række andre landsbybeboere i området vest for Skive fik de en invitation til et informationsmøde om muligheden for at blive testfamilie for de nye anlæg, som over en årrække er udviklet af Suntherm A/S med støtte fra bl.a. EU og Energistyrelsens Udviklings- og Demonstrationsprojekt (EUDP).

Udviklingen har stået på siden firmaet blev etableret i 2014 og er nu klar til at blive sendt på markedet.

”Vi synes, det lød som et rigtig godt tilbud, og vi har bestemt ikke fortrudt, at vi fik anlægget installeret sidste efterår”, lyder det samstemmende fra parret. 

De var forberedt på, at der kunne opstå uforudsete problemer undervejs i testforløbet, men at anlægget blev sat i stå da deres internetforbindelse blev gravet over, mener de ikke, at Suntherm kan gøres ansvarlig for. Det medførte i øvrigt, at softwaren i anlægget blev ændret, så det kan køre videre med de senest lagrede informationer, hvis noget tilsvarende skulle ske.

Hvis der opstår en strømafbrydelse, kan anlægget heller ikke fungere, men det gælder jo også for de fleste andre varmeanlæg, bortset fra kaminer og gammeldags brændeovne.

Service er i top   

”Jeg synes, vi har fået en fantastisk god service. De få gange, hvor der har været problemer, har Suntherm som regel selv opdaget og løst det, inden vi nåede at registrere noget”, siger Henriette Lundberg.

En enkelt gang har der været problemer med den beholder, hvor varmen oplagres. Hos Arne og Henriette er den placeret i et udhus i forbindelse med garagen, hvor det tidligere træpillefyr var placeret. Den var fejlkonstrueret hos en underleverandør, men blev hurtigt udskiftet uden problemer og udgifter for Brøndum-parret.

Selve varmepumpen, der udvinder varmen fra luften, er placeret udendørs bag udhuset og således usynlig fra gårdspladsen og i øvrigt meget støjsvag.

”Vi kan ikke selv høre den, og har heller ikke hørt klager fra vores naboer”, siger Arne Sandi, der glæder sig over at kunne anvende sin sparsomme fritid på andet end at være fyrpasser.

Både han og Henriette Lundberg har tilbragt en stor del af deres voksne liv til søs – Henriette i Søværnet, hvor hun nu er ansat i Søværnets Operations Center i Karup, det tidligere SOK. Arne har udskiftet søvejen med landevejen som erhvervschauffør på større lastbiler.

Suntherms støjsvage varmepumpe står i Arne og Henriettes baghave. 

Selve varmepumpen er placeret udendørs bag det udhus med garage, hvor familien tidligere havde installeret et træpillefyr. Det er nu erstattet af anlæggets varmebeholder, der trods en lagerkapacitet på 20 MWh ikke fylder mere end en almindelig oliefyrskedel.

Har du spørgsmål? Ring på 97 566 166 - vi er altid klar til at hjælpe!