Vil du høre mere?

Udfyld formularen så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Bygningspuljen - efteråret 2021

Når du vil installere en varmepumpe i din bolig, kan du søge om tilskud fra Bygnings-puljen. Den næste runde åbner d. 28. september 2021.

Efterårets tilskudspulje er blevet justeret på et par områder der er relevante for dig der er interesseret i at installere en varmepumpe. 

Den generelle støtte % er sat ned med 7,5% sådan at en A+++ varmepumpe der før ville give 26.000 kroner i tilskud, nu giver 19.000 kroner i tilskud. Se nedenstående tabel:

Du skal søge på Energistyrelsens hjemmeside.

Der findes en meget detaljeret skriftlig vejledning som kan downloades via dette link: Ansøgningsvejledning

Energistyrelsen har også lavet et værktøj der kan give dig et overslag på hvilke tilskud du kan søge hjem: Tilskudsberegner

Du skal ikke have udarbejdet en energimærkning for at få tilskud til konvertering til en varmepumpe. Men det skal kunne dokumenteres, at du konverterer fra oliekedel, gasfyr, biokedel eller elvarme (ikke varmepumpe) til varmepumpe. Din bolig ikke må ligge i et område, der allerede har fjernvarme eller er udpeget til det.

Inden du søger, skal du have disse dokumenter klar:

  • Dit NEM-ID
  • Dokumentation for at du ejer bygningen, f.eks. fra tinglysning.dk , hvor du skal logge ind med Nem-ID og downloade en tingbogsattest, hvor det fremgår, at du er ejer af ejendommen, som du søger om tilskud til

Vær opmærksom på, at du ikke må lave en bindende aftale om eller igangsætte arbejdet, før du har fået tilsagn om tilskuddet fra Energistyrelsen. Tilskuddets størrelse afhænger dels af størrelsen på din bolig (antal m2 ifølge BBR-registreret) og dels af hvilken energimærkning varmepumpen har (A++ eller A+++).  Det er desuden et krav, at varmepumpen producerer både rumvarme og varmt brugsvand. Hvis du ikke fået oplyst hvilken varmepumpe, der passer præcist til din bolig, skal du søge om en A+++. Tilskuddet vil så blive reguleret, hvis du ender med en varmepumpe med en A++ mærkning.

Det er et krav for at få tilskud fra Bygningspuljen, at installatøren er VE-cerficeret. Suntherm er VE-cerficeret. 

Brug af Håndværkerfradrag

Hvis du ikke opnår tilskud fra Bygningspuljen, kan du benytte muligheden for Håndværkerfradrag på din selvangivelse. Håndværkerfradraget kan benyttes til den del af installationen, som er arbejdstimer.

Netop nu, marts 2021, har Folketinget vedtaget et lovforslag, der midlertidigt lemper boligjobordningen, så loftet for fradrag af håndværksydelser i 2021 hæves fra 12.500 kr. til 25.000 kr. per voksen i husstanden. Hvis håndværkerfradraget benyttes i en helårsbolig, skal du bo dér på det tidspunkt, hvor arbejdet udføres.

Suntherm specificerer naturligvis håndværkertimer på fakturaen.

Denne oversigt er tænkt som en hjælp til dig, der skal søge om tilskud. Den er lavet ud fra de oplysninger, vi har kunnet finde frem til på Energistyrelsens hjemmeside og fra andre relevante kilder. Det er dog altid myndighedernes egne oplysninger, der er gældende.  

Ring hvis du har spørgsmål. Telefon: 97 566 166.

KONTAKT OG HØR MERE

Har du spørgsmål? Ring på 97 566 166 - vi er altid klar til at hjælpe!