Vil du høre mere?

Udfyld formularen så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Økonomi med en varmepumpe fra Suntherm

Hvordan ser regnestykket rent faktisk ud?  

Hvis du vil investere i en varmepumpe til et dansk standardhus (130 m2) med et varmebehov på 18.100 kWh om året, skal du regne med en investering på ca. 100.000 kr. Det kunne for eksempel være i en Alpha Innotec varmepumpe på 7 kWh fra Suntherm.  

Vi har prøvet at stille regnestykket op, så det afspejler købet og afskrivning af varmepumpen, varmepumpens forbrug af el til drift, service og vedligeholdelse med en Tryghedsaftale, og – sidst, men ikke mindst – muligheden for at få tilskud fra Bygningspuljen eller benytte Håndværkerfradrag.  

Som tabellen viser, er der en stor årlig besparelse på at få installeret en varmepumpe – også selvom du ikke måtte opnå tilskud fra Bygningspuljen. Og regnestykket medregner ikke afskrivning af det eksisterende oliefyr eller anden erstatning for det.  

 

-

Fordelen ved at tage beslutningen allerede nu kan også være, at du kommer i gang med dit projekt uden den ventetid, som der kan være inden en afgørelse fra Bygningspuljen.   

Regnestykket viser, at gevinsten ved at investere i en varmepumpe efter blot to år vil have dækket et helt års olieforbrug. Det er endnu en grund til ikke at vente.  Eller sagt på en anden måde: ét års olieforbrug er faktisk lige så stort som tilskuddet fra Bygningspuljen.  

Via en Suntherm Klimakonto har du mulighed for at låne til investeringen helt uden udbetaling. Selv om du skal have din varmepumpe finansieret, er det en investering, der kan betale sig. Se mere om finansiering her:

 

Har du spørgsmål? Ring på 97 566 166 - vi er altid klar til at hjælpe!